Rømø/Sylt

Tag Rømø færgen til Sylt og oplev den tyske kur-ø

Øen er præget af både tysk, dansk og frisisk kultur. Øens nordfrisiske dialekt hedder sölring. Men som følge af masseturisme, tilvandring af tysktalende sydfra og fraflytning af indfødte familier sank antallet af frisisktalende til nu cirka fire procent. Med friserloven fra 2004 er frisisk imidlertid anerkendt som officielt sprog ved siden af standardtysk. Sildfrisisk karakteriseres blandt andet ved et stort antal danske låneord. Ved siden af frisisk taltes på det nordlige Sild omkring List også dansk (sønderjysk). Sylt råder både over en dansk skole og dansk kirke.

Faste traditioner er blandt andet biikebrænding i februar, ringridning om sommeren og rummelpot på nytårsaften, som på øen kaldes maskeløb. Ved juletiden opstiller mange øboer et jöölboom. Et kendt folkesagn fra Sylt er Ekke Nekkepenn.

 

Kombiner turen til Sylt med grænsehandel.

Da Sylt ikke har nogen fast broforbindelse kan man ikke køre fra øen. Udover færgen til/fra Rømø er der også mulighed for at tage med bil-toget fra Westerland til Niebüll. Fra Niebüll er der ganske få kilometer til grænsehandlen og tilbage til Rømø igen.

Hjertestarteren er placeret i vindfanget. (Udenfor normal åbningstid er der opsat glasrude med rød knap som aktivere den yderste dør).


Feriecenter Rim Rømø - Vestergade 239 - 6792 Rømø - Telefon: 7475 5758 -- Persondata politik